Nieuws

2 juni 2020

Reportage over De Collectie door Stad Antwerpen

Stadsreporter Thomas kwam langs bij één van onze inzamelpunten en zocht uit hoe we textiel op een lokale en sociale manier verwerken. Via de link hieronder zie je het resultaat!

Reportage De Collectie


20 maart 2020

Corona virus maatregelen en aanpassingen

Door de ontwikkelingen van de voorbije dagen omtrent het Corona virus, zijn ook de processen bij De Collectie verstoord. Wij hopen op uw begrip en zullen zodra mogelijk weer volledig operationeel zijn zoals u van ons gewend bent.

Voor vragen en meer informatie zijn wij het best bereikbaar op onze sociale media kanalen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Met warme groeten,
De Collectie

30 september 2019

Met oude kledij steunt De Collectie Muzikanten wereldwijd

Met de opbrengst van jullie oude kledij steunt Wereld Missie Hulp, één van de partners van De Collectie, duurzame ontwikkelingsprojecten wereldwijd. Music Fund is hier een mooi voorbeeld van.  Al meer dan tien jaar lang zamelt de organisatie oude instrumenten in en geeft ze een tweede leven in landen zoals Palestina en de Democratische Republiek Congo. Met hun opleidingen voor herstellers, garanderen ze bovendien dat de instrumenten lang mee zullen gaan.

In 2002 trok Lukas Pairon, oprichter van Music Fund, regelmatig met zijn muziekensemble Ictus naar de Westbank om er les te geven in lokale muziekscholen. Ondanks het grote enthousiasme onder de bevolking, was er een praktisch probleem: door het conflict met Israël zijn muziekinstrumenten in de streek erg moeilijk te verkrijgen. Op vraag van de lokale bevolking organiseerde Lukas daarom in 2005 een eerste inzameling van instrumenten in België.

Die inzameling was een enorm succes. Tijdens het eerste weekend werden ongeveer 500 instrumenten opgehaald. Die werden opgeknapt en Lukas vervoerde ze vervolgens zelf met de vrachtwagen naar de Gazastrook en de Westbank. Eens ter plekke werden ze verdeeld onder lokale orkesten en muziekscholen. Intussen is Music Fund in heel wat andere landen actief. Wereld Missie Hulp steunt Music Fund bij het transport van deze instrumenten.

Ook in eigen land doet Music Fund belangrijk werk, bijvoorbeeld door instrumenten uit te lenen aan Belgische muziekscholen. Leerlingen met beperkte financiële middelen hebben hierdoor toegang tot een muziekinstrument.

Maar Music Fund doet veel meer dan alleen het inzamelen, verdelen of uitlenen van muziekinstrumenten. In verschillende landen leidt Music Fund namelijk ook herstellers van muziekinstrumenten op. Zo garanderen ze dat het materiaal langer mee gaat, en bieden ze de lokale bevolking de kans op een bijverdienste of zelfs een nieuwe job.

Volg het project via musicfund.eu. Geen oud muziekinstrument in huis, maar prikkelt het verhaal wel om te steunen? Doneer je oude kledij aan De Collectie en draag op die manier je steentje bij aan dit mooie project.





5 augustus 2019

Prototype nieuw brengpunt

We dromen ervan om een brengpunt te ontwikkelen dat buiten kan staan en toch niet voor overlast zorgt, niet vanzelfsprekend.

De Collectie testte in samenwerking met de Universiteit Antwerpen een nieuw brengpunt in de Zomerfabriek. We onderzoeken of textiel in de toekomst beter onderverdeeld kan worden in herbruikbaar en recycleerbaar. Zo zorgen we ervoor dat donaties bewuster gebeuren én de verwerking minder complex is.

Een 100-tal mensen gaf hun mening over verschillende sorteercategorieën en de visuele uitwerking. We zijn benieuwd naar het resultaat en hopelijk leidt dit binnenkort tot een nieuw brengpunt in het Antwerpse straatbeeld.

9 april 2019

Mest uw kast uit!

Mest uw kast uit! En geef je kleren aan De Collectie!

Want wees eens eerlijk, hoeveel kleren die in je kast hangen draag je eigenlijk écht? Tijd om die kast eens uit te mesten!
Op zaterdag 25 mei staan we klaar met een leuke verrassing voor iedereen die textiel aan De Collectie komt doneren.
Alle textiel van De Collectie wordt op een lokale en sociale manier gesorteerd en verwerkt: je steunt er dus ook nog eens een goed doel mee!

Locaties waar je textiel kan inleveren én een verrassing kan verwachten!

De Kringwinkel Meir – Otto Veniusstraat 11 – 2000 Antwerpen
De Kringwinkel Antwerpen Centrum – St-Jorispoort 29 – 2000 Antwerpen
De Kringwinkel Borgerhout – Kroonstraat 166 – 2140 Borgerhout
De Kringwinkel Deurne – Vosstraat 305 – 2100 Deurne
De Kringwinkel Kiel – Abdijstraat 104 – 2020 Antwerpen (Kiel)
De Kringwinkel Merksem – Bredabaan 397 – 2170 Merksem
Oxfam Boutique Antwerpen – Brederodestraat 27, 2018 Antwerpen
Oxfam Solidariteit – Jules Moretuslei 157, 2610 Wilrijk
Oxfam Solidariteit – Lange Koepoortstraat 49, 2000 Antwerpen

Meer info over het event vind je hier.


8 april 2019

Het materiaal van De Collectie krijgt een nieuw verkoopspunt

De nieuwste winkel van De Kringwinkel Antwerpen wordt er één waar enkel materiaal van De Collectie verkocht worden.Er zal niet enkel kleding te vinden zijn, ook huishoudtextiel, schoenen en accessoires krijgen een plek.

De voormalige Krak in de Otto Veniusstraat wordt omgebouwd tot een hippe kledingwinkel.
Vlakbij de Meir bieden ze op die manier een duurzaam alternatief voor bewuste shoppers.

Tijdens het weekend van 3 tot 5 mei 2019 opent de winkel zijn deuren.

Meer info vind je hier.

22 februari 2019

De Collectie helpt schoolkinderen in Oeganda

Een deel van de opbrengst van De Collectie wordt gesorteerd in Boechout bij Wereld Missie Hulp (WMH). WMH zamelt kleding in en met de opbrengst steunt de organisatie op een duurzame manier ontwikkelingsprojecten in de derde en vierde wereld.

WMH zet zich onder andere in voor de Rambiaschool in Oeganda, een lagere school waar dagelijks meer dan 400 enthousiaste leerlingen leren lezen, schrijven en rekenen. Helaas is het schoolgebouw in zeer slechte staat en daarom bouwt WMH de komende jaren een nieuwe school met tien klaslokalen, twee nieuwe sanitaire blokken en twee slaapzalen.

Ongeveer een kwart van de leerlingen is voor hun overnachting namelijk aangewezen op de school. Ze zijn wees omdat ze hun beide ouders hebben verloren aan aids of malaria. Momenteel slapen de kinderen in een te kleine slaapzaal met te weinig bedden, maar daar komt binnenkort gelukkig verandering in. De nieuwe slaapzaal voor de meisjes is namelijk bijna klaar. Als het gebouw volledig is afgewerkt, heeft ieder meisje haar eigen bed.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan de verdere bouw van de school en de jongensslaapzaal? Geef je oude kleren dan aan De Collectie. Hier vind je het dichtstbijzijnde Brengpunt bij jou in de buurt.

    

31 oktober 2018

Krijg De Klere: Textielfestival van De Collectie

Op zaterdag 15 december organiseren we met De Collectie samen met Lokaal 25 een textielfestival in Antwerpen. Naast een stevige portie muziek en plezier zal vooral ons textielverhaal centraal staan. Zo kan je op een SNITT textielmarkt terecht om een tweedehands outfit op de kop te tikken, je kan luisteren naar de inspirerende verhalen van onze sprekers, dansen op de muziek van o.a. Johnny den Artiest en deelnemen aan verschillende textiel workshops en repaircafé’s.

Praktisch:

Volg de actuele info op via het evenement op onze Facebookpagina.

TEXTIEL ► Brengpunt De Collectie (breng je oud textiel mee) – Textiel Repaircafé CIRCUIT

MUZIEK ► Gregor Terror & the Calypso Gigolo’s – Johnny den Artiest – DJ’s TBA

WORKSHOPS ► Familieworkshop Hausgemacht & Textielworkshop MoMu Fashion Museum Antwerp

SPEAKERSCORNER ► Zofia Mezeyova [Schone Kleren] – Esther Hoedemakers [Mooi Festival] – Bie Noé [B. Right] – Katrien Molenberghs [Re.Touché] en meer

KLEDINGMARKT ► SNITT.Swishing.be

ETEN & DRINKEN ► Beestenbos

DRESSCODE ► Tweedehands

PARTNERS ► Dit textielfestival van De Collectie werd mede mogelijk gemaakt door onze partners ♥:
De Kringwinkel AntwerpenOxfamSolidarité OxfamSolidariteit – De Kindervriend – Mensenzorg – Wereld Missie HulpMoMu Fashion Museum AntwerpBeestenbosSwishing.beCIRCUIT – Hausgemacht – GoegekregenSNITT.Costa Sint-Andries

26 oktober 2018

Samenwerking De Collectie en Stedelijk Onderwijs Antwerpen

Sinds kort zijn we met De Collectie een samenwerking met het Stedelijk Onderwijs Antwerpen gestart. We plaatsten brengpunten in de inkomhal van verschillende scholen die vrij toegankelijk zijn. Het gaat om een mooie samenwerking, per volle kar krijgt het Stedelijk Onderwijs een waardebon voor een aankooppunt van De Collectie. De bonnen worden verdeeld via hun sociale dienst aan de leerlingen en ouders die het het meest nodig hebben.

Voorlopig gaat het om een pilootproject en zijn er al 7 brengpunten in scholen geplaatst. In de toekomst hopen we in zo veel mogelijk scholen van het Stedelijk Onderwijs een brengpunt plaatsen. Zo slagen we er in om meer textiel in te zamelen en tegelijkertijd ondersteuning bieden aan zij die het best kunnen gebruiken. Lokaal en transparant, daar staan we voor.

15 september 2018

Nieuwe inzameling voor HNST

De Collectie zamelt jeans in voor de nieuwe collectie van het duurzame mode-label HNST. Zoals altijd is de inzameling van De Collectie inclusief. Alle soorten jeans zijn welkom, te groot, te klein, te kleurrijk, te ouderwets, te veel gedragen, of kapot, van broek tot hemd! De stukken die nog in goede staat verkeren, worden doorverkocht bij De Kringwinkel en steunen zo de sociale tewerkstelling. Kapotte jeans krijgen een tweede leven en worden nieuwe HNST jeans, bestaande uit meer dan 50% gerecycleerde denim. In alle 150 brengpunten van De Collectie kan je met je jeans terecht.

Meer info over de campagne: https://www.letsbehonest.eu/timetoharvest/

© HNST

28 juni 2018

100% duurzame jeans

Om de grondstoffen voor de allereerste HNST collectie te oogsten, werkten we met De Collectie mee aan een grote inzamelcampagne waarbij iedereen met z’n oude denim terecht kon op meer dan 80 inzamellocaties. Vanuit verschillende hoeken in heel Vlaanderen werden maar liefst 6003 oude broeken ingezameld.

Alle ingezamelde broeken werden door De Collectie gesorteerd volgens kwaliteit en bruikbaarheid. Ongeveer de helft van alle broeken was niet meer draagbaar. Die zijn goed voor meer dan 5100 paar gerecycleerde jeans. De kledingstukken die nog van degelijke kwaliteit waren, werden verder verkocht in het lokale tweedehandscircuit van de Kringwinkel.

De vezels van de gerecyclede oude jeans werden gemengd met Tencel® en lokaal in Vlaanderen opnieuw tot garen gesponnen. De garens voor de HNST jeans bestaan voor 50% uit oude denimvezels en 50% Tencel®. Het op dit moment maximaal haalbaar percentage gerecyclede grondstof. Al blijft er onderzoek gaande naar hoe we dit nog verbeterd kan worden.

Begin mei startte de productie van de eerste collectie HNST jeans en de eerste levering komt er nu elk moment aan.

Bron: www.letsbehonest.eu

© HNST


15 juni 2018

Hemden worden kunst

Met De Collectie zamelden we voor een kunstproject CLOSE TO THE HEART – LÄHELLÄ SYDÄNTÄ van Kaarina Kaikkonen 1500 pastelgekleurde hemden in. Er werden herenhemden, damesbloezen, kinderhemdjes, hemden met lange of korte mouwen, effen, gestreept of met motiefjes ingezameld.

De samenwerking met Kaarina Kaikkonen is een vanzelfsprekende keuze aangezien Kaikkonnen één van de pioniers van de ‘environmental art’ in Finland is. Vanaf het midden van de jaren ’80 begon ze in situ monumentale werken te maken en dit bijna exclusief met gerecycleerde kledingstukken. Ze werkte al in heel wat prestigieuze gebouwen in vele continenten zoals de Hermitage in Sint-Petersburg, het Kennedy Center in Washington en nog vele anderen.

Kaarina werkt liefst met oude en doorleefde kledingstukken met een verhaal van de vroegere eigenaar. Met die hemden bouwde Kaikkonen een gigantische installatie in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op Linkeroever-Antwerpen. Niet enkel het materiaal maar ook de verhalen rondom de hemden worden gebruikt binnen de tentoonstelling. De bijzondere verhalen worden aan de aandacht gebracht in een verhalenproject dat naast de installatie van het kunstwerk loopt.

Op zondag 17 juni opent de tentoonstelling. Nadien loopt de tentoonstelling nog tot 23 september. Na afloop zullen de hemden alsnog geschonken worden aan één van de goede doelen waar De Collectie mee samenwerkt.

Eerder werk van Kaarina Kaikkonen: https://kaarinakaikkonen.fi/


3 oktober 2017

Textielinzameling De Collectie wordt 1 jaar

Het textielinzamelingsproject van de stad bestaat één jaar. Op dat jaar werd 1776 ton textiel ingezameld via het nieuwe netwerk van meer dan 100 collectiepunten. Dit netwerk van collectiepunten maakt het comfortabeler dan ooit voor de Antwerpenaar om oud textiel binnen te brengen en een nieuw leven te geven.

Een jaar geleden besloot de stad om de textielophaling in Antwerpen te centraliseren. Het non-profitsamenwerkingsverband De Collectie kreeg de ophaling in concessie. Zo maakte de stad de ophaling van textiel een stuk transparanter en werd de wildgroei aan textielcontainers op het openbare domein stopgezet.

Onder noemer ‘De Collectie’ sloegen Oxfam, Wereld Missiehulp, Mensenzorg, Kindervriend en De Kringwinkel Antwerpen de handen in elkaar en organiseerden ze zich voor de nieuwe aanpak van  textielophaling in de stad op een hoger niveau. “Bedoeling is om steeds meer in te zetten op het verduurzamen van de ophaling en maximaal lokaal hergebruik”, zegt Fenna Bouve van De Collectie.

Op 1 jaar naar meer dan 100 locaties

Intussen ruimden de textielcontainers op het openbare domein steeds meer plaats voor het nieuwe netwerk van collectiepunten. Dat netwerk is het voorbije jaar stelselmatig gegroeid tot meer dan 100 locaties, mede door de samenwerkingen met bedrijven als SD WORX en bpost, die haar 16 bpost-kantoren binnen de stad beschikbaar maakte, en Zorgbedrijf Antwerpen dat zich engageerde om in 18 dienstencentra en woonzorgcentra in Antwerpen en Berchem collectiepunten op te starten.

Caroline Bastiaens schepen voor stads- en buurtonderhoud: “Door dit brede netwerk van collectiepunten is het nu comfortabeler dan ooit voor de Antwerpenaar om oud textiel binnen te brengen en zo een nieuw leven te geven. Ook onze lokale sociale economie vaart er wel bij. Ik hoop dan ook dat heel wat van onze inwoners de komende maanden hun weg naar onze collectiepunten vinden.“

Aandacht voor duurzaamheid en sociale aspect

De Collectie haalt de kleding op en zorgt dat alles zoveel mogelijk lokaal wordt verwerkt in sociale tewerkstellingsprojecten. Vervolgens worden de opgehaalde kledingstukken, handtassen, textiel… verkocht in de Antwerpse tweedehandswinkels van de partners van De Collectie – zoals bijvoorbeeld de Kringwinkels. Een deel wordt ook aan nog andere lokale goede doelen geschonken, zoals Mensenzorg en Kindervriend. Wat niet meer draagbaar is, wordt gerecycleerd. Wie kleding en/of textiel binnenbrengt, steunt zo goede doelen hier in Antwerpen en in derdewereldlanden. De recyclage gebeurt ook via sociale tewerkstelling, waarbij mensen ingeschakeld worden die op de gewone arbeidsmarkt weinig of geen kansen hebben. Zo krijgt De Collectie ook een sociale insteek.

In verschillende lokale creatieve projecten was het textiel van De Collectie de voorbij maanden al de basis. J-Argonauts pimpten kledij tot echte must-haves onder leiding van professionals uit demodewereld. Daarnaast zagen al drie upcycle-modecollecties het licht: van de laatstejaarssstudenten uit de lerarenopleiding Mode van de AP Hogeschool, het atelier Martin Margiela van het MoMu en ten slotte Iets tof in samenwerking met cultureel centrum Nova. Ook het Antwerps project HRVST, dat een circulaire jeans ontwierp en produceert op basis van lokaal gerecycleerde jeans, maakt gebruik van het textiel van De Collectie. Komend jaar wil De Collectie verder inzetten op dit lokale hergebruik van het ingezamelde textiel.


12 september 2017

De Collectie wordt éen jaar!

Op één jaar tijd werden vele tonnen textiel ingezameld en verkocht in ’t Stad. In verschillende creatieve textielprojecten was het Collectie-textiel de basis. Waar beter kan dat gevierd worden dan op Biolicious, een beurs die draait rond bio-, eco-, natuurlijke, duurzame en groene producten? Op De Collectie-stand vind je:

  • Collectie-brengpunt:

Maak je kast leeg – al wat je niet meer draagt kan je bij ons kwijt. Ook als er een scheurtje of gaatje inzit -dan zorgen wij voor recyclage. Dankzij jouw gift geef je mensen -die jouw textiel ophalen, sorteren en verkopen- kansen op de arbeidsmarkt, én draag je bij aan hergebruik. Een lokale heldendaad, dus!

  • Collectie-boetiek:

> Alle opgehaalde textiel wordt ook zoveel mogelijk verkocht in Antwerpse winkels van de partners (Kringwinkels, Oxfam en Mensenzorg). Kom je slag slaan in onze stand en tik een superleuke outfit op de kop!

> J-Argonauts pimpten kledij tot echte must-haves onder leiding van professionals uit de modewereld. Deze kan je ook kopen in De Collectie-Shop!

  • Textielhergebruik-projecten:

De Collectie zet maximaal in op hergebruik. Textiel dat niet meer verkoopbaar is, wordt door partners gebruikt voor nieuwe creaties of heuse kledinglijnen. Check enkele van de vele mooie textielhergebruikprojecten van 2017 met Collectie-textiel als basis:

> Paspoppen-expositie van upcycling tweedehandscreaties van de laatstejaarsstudenten uit de lerarenopleiding Mode van de AP Hogeschool & van het Kinderatelier Martin Margiela van het MoMu

> Modeshows met tweedehandscreaties van Ietstof en CC Nova (zaterdag om 11u30 en 15u, en zondag om 13u en 15u)

> Harvest – jeansbroeken op basis van lokaal gerecycleerde jeans

Meer info op www.biolicious.be


10 juli 2017

Kleding binnenbrengen in diensten-en woonzorgcentra een succes!

Misschien heb je ze al gespot: textiel-inzamel-karren van ‘De Collectie’ – het stedelijke samenwerkingsverband van vijf non-profitorganisaties. Het groeiend aantal ‚Collectiepunten’ biedt een alternatief voor de oude textielcontainers die langzaam maar zeker uit het straatbeeld verdwijnen. Ook het Zorgbedrijf Antwerpen is eind vorig jaar ingestapt in dit mooie lokale, sociale en ecologische inzamelverhaal. Steve Laenen, expert milieu, afval en veiligheid, vertelt ons alles over de eerste maanden van kledinginzameling in diensten- en woonzorgcentra.

Hoeveel inzamelpunten zijn er bij Zorgbedrijf Antwerpen, waar zijn ze te vinden en wie komt er textiel brengen?

Iedereen kan bij ons terecht: klanten, bezoekers, buurtbewoners, medewerkers… Op dit moment staat er een inzamelcontainer in elk van onze 6 woonzorgcentra en 12 dienstencentra binnen de Singel. Die 18 inzamelpunten breiden we uit met nog eens 12 woonzorgcentra en 28 dienstencentra zodra we het project verder uitrollen in al onze locaties. Er komen dus uiteindelijk 58 inzamelpunten bij het Zorgbedrijf.

Waarom besloten jullie textiel-inzamelpunten te worden voor ‘De Collectie’?

We waren op zoek naar een gestructureerde aanpak, makkelijk voor onze klanten en voor ons, zodat we ons textiel zo efficiënt mogelijk kunnen afvoeren. We zamelden voordien ook al kleding in voor mensen die het moeilijk hadden, of voor goede doelen, maar de lokale initiatieven waarmee we samenwerkten waren soms te versnipperd. Bovendien hadden we al vernomen dat de ophaalpunten op straat -waarvan onze bewoners gebruik maakten- gingen verdwijnen. Een initiatief als De Collectie is voor ons dus een prima middel om structuur te brengen in de ophaling van textiel.

Zet Zorgbedrijf Antwerpen verder nog in op duurzaamheid?

Uiteraard. We nemen niet enkel textiel maar nog vele andere afvalfracties onder de loep om zo efficiënt mogelijk alles af te voeren. Selectief inzamelen van papier, karton en PMD zijn gekend, maar ook Swill of voedselresten worden afzonderlijk ingezameld en herwerkt tot biogas. Bij al onze aankopen proberen we het afval zoveel mogelijk te beperken en nadien zo selectief mogelijk in te zamelen. Ook duurzaam vervoer gaan we niet uit de weg: er zijn meer dan 650 bedrijfsfietsen in omloop en we stellen ook elektrische fietsen ter beschikking van onze collega’s. We hebben trouwens net een collega aangeworven die vooral rond energie zal werken, om verspilling nog meer te voorkomen en voor een groter draagvlak te zorgen voor efficiënt energiebeheer.

Komt er veel kijken bij het beheren van zo’n inzamelpunt?

Vooraf waren we erg kritisch over het plaatsen van zo’n inzamelpunt in onze centra. Staan de inzamelkarren niet in de weg? Worden ze genoeg gebruikt? Krijgen we geen last van geurtjes of zelfs sluikstorten? Daarom zijn we met beperkt aantal gestart in onze centra in centrum Antwerpen, en onder goede begeleiding van De Collectie en mezelf. Kleine problemen waren dan ook snel opgelost. Eens een inzamelpunt gekend is en het personeel weet hoe ze een ophaling en een nieuwe, lege kar kunnen aanvragen, verloopt dit zeer vlot.

Kortom: een echte meerwaarde?

Uit onze eerste evaluatie blijkt dat dit initiatief een mooi resultaat oplevert. Op drie maanden tijd hebben we al meer dan 4.000 kg textiel ingezameld. Als we dit kunnen doorzetten voor alle 56 ophaalpunten, kunnen we meer dan 50 ton textiel inzamelen met Zorgbedrijf Antwerpen. Dat komt iedereen ten goede. Bovendien komen er nu buurtbewoners in onze centra langs om textiel te deponeren, en zo leren ze ook  onze dienstverlening kennen. Ze drinken bijvoorbeeld al eens een koffie in onze dienstencentra. Een win-win-situatie voor iedereen dus!


16 april 2017

De Collectie Pop-Up-winkel in Berchem opent op 4 mei!

De Collectie Mix & Match wordt een unieke boetiek – waarschijnlijk Berchem’s eerste ‚moeder–dochter’-winkel! Uiteraard is iederéen welkom, mét of zonder kinderen- doch moeders met hun dochter(s) krijgen een hele leuke en speciale service: zich in dezelfde of stijl en kleuren tweedehands laten aankleden. Persoonlijk stijladvies krijg je van Jamila, die samen met jullie de perfecte combinatie bij elkaar zoekt –Mix & Match!

Elke woensdag van halfdrie tot halfvijf gaat er bovendien een kleding-pimp-workshop door: je kan (samen) leren kleding batikken, een strijkapplicatie maken met vinyl of je jeans pimpen. Deelname kost 7 euro.

Naast kleding en accessoires kan je ook nog meer heerlijk tweedehands shoppen: boeken, juwelen, speelgoed en kleine huisdecoratie.

Al de tweedehands kleding werd ingezameld in Antwerpen door ‚De Collectie’, het non-profit-samenwerkingsverband dat in Antwerpen sinds oktober 2016 instaat voor alle inzameling van textiel in Antwerpen, en gaat voor maximaal lokale inzameling en verkoop. Deze boetiek is de eerste Pop-Up-winkel waar je uitsluitend in Antwerpen ingezamelde & verwerkte kleding kan kopen –én uiteraard ook binnenbrengen.

Wees welkom!

Inschrijven workshops (elke woensdag van 14u30-16u30): kan via Facebook of Jamila: 0499 883 295

Openingsuren:

  • Dinsdag: 14u-18u – Woensdag-zaterdag: 10u-18u
  • Zondag & maandag: gesloten

Meer info: https://www.popuptodate.be/decollectie


20 maart 2017

Bpostkantoren worden brengpunten voor textiel

In zestien Antwerpse postkantoren kan vanaf nu oud textiel worden binnengebracht. De kantoren vervoegen het netwerk van De Collectie, een samenwerkingsverband dat oud textiel in Antwerpen wil verwerken. Op de website decollectie.be vind je het dichtstbijzijnde inzamelpunt. Oude kledij, schoenen, riemen, sjaals en huishoudtextiel kunnen er worden binnengebracht in een gesloten zak. (20 maart 2017/ Het Nieuwsblad/ lees verder


20 oktober 2016

Antwerpen legt wildgroei containers aan banden

De stad Antwerpen wil paal en perk stellen aan de “wildgroei” van textielcontainers op het openbaar domein, waarvan niet altijd duidelijk is wat er met de ingeworpen kledij gebeurt. De non-profitkoepel De Collectie zal voortaan alle textielinzamelingen in Antwerpen coordineren. Er komen ook inzamelpunten verspreid over de stad en in containerparken.

Nieuws

Word brengpunt van 'De Collectie'